Historik

HK Aranäs bildades 1947 av Rune Bergbom, Bengt Landin, Lars Olmarker, Per-Erik Persson och Rolf Sävman (Svensson) på Kungsbackas kommunala mellanskola. De var intresserade av handboll. Killarna spelade i föreningen IF Rigor men kände att de ville satsa på något eget och startade föreningen i februari 1947.

Premiärmatchen spelades mot föreningen IK Nord från Göteborg, domare vid tillfället var Elon Josefsson som var aktiv i föreningen ända fram till sin bortgång 2019.

Namnet bestämdes till Aranäs vilket enligt flera källor är det ursprungliga namnet på Kungsbacka.

Säsongen 2009-2010 blev vårt Seniorlag på herrsidan klara för Elitserien i handboll.
Under säsongen 21/22 så spelar herrarna i Handbollsligan och våra damer i Allsvenskan.

HK Aranäs är en Bredd- och Elitförening med:

• 1 600 medlemmar
  • 900 aktiva spelare mellan 7-18 år
  • 94 lag i seriespel varav 54 är ungdomslag
  • Sveriges näst största handbollsförening
  • Kungsbackas största idrottsförening
  • Årets idrottsförening i Halland 2007
  • 55 % tjejer och 45 % killar
  • 200 ideella ledare

Följ oss i sociala medier

Välkommen till HK Aranäs ungdom

HK Aranäs har en stor barn & ungdomsverksamhet.

Vill du börja spela handboll så läs mer på respektive lag.

Handbollens Huvudpartner

Centrala partners