Oscar Lindqvist lämnar HK Aranäs

Oscar Lindqvist lämnar HK Aranäs för CB Abanca Ademar Leon – Stort tack och lycka till!

 

Vi är stolta över att Oscar får denna möjligheten att ta nästa steg i sin handbollsutveckling.  Oscar har fostrats hela sin handbollskarriär i Aranäs och har under de sista två åren utvecklats starkt på ett sätt som uppmärksammats internationellt. Det följer av Oscars egna hårda arbete inom ramen för föreningens förnyade arbetssätt och de internationella kontaktytor vi etablerat tillsammans med Diego.

 

”Jag känner en otroligt tacksamhet till Aranäs som gett mig möjligheten att få utvecklas vidare i utlandet. Att kunna gå från minihandboll till seniorhandboll i Aranäs har varit en fantastisk resa, och att sen kunna ta steget ut i Europa är något man bara kunde drömma om.

Jag vill även passa på att tacka Diego, klubbens spelarutvecklare, som har lyft mig de två sista åren med all sin energi och kunskap till den nivå som krävs för att spela i Europa.

Ademar är en historisk klubb i Spanien som har vunnit både ligatitlar och Europatitlar. Jag är verkligen glad och otroligt laddad inför det här äventyret.

Allt hårt arbete under åren lönar sig och med detta sagt vill jag inspirera alla ungdomar i HK Aranäs att alltid göra sitt bästa och följa sina drömmar.” Säger Oscar Lindqvist.

 

”Vi är väldigt glada över att Oscar kommer till Ademar Leon. Ademar Leon har tidigare goda erfarenhet från svenska spelare och Aranäs, genom Diego, vet vad som krävs för att lyckas som spelare internationellt. Oscar har med sig de fysiska, taktiska och tekniska förutsättningar som krävs för att kunna utvecklas vidare och lyckas hos Ademare Leon, i den utmanande miljö som vi erbjuder. ” Säger Daniel Gordo, tränare i Ademar Leon.

 

”Även om det givetvis är ett kortsiktigt avbräck för vårt herrlag är detta helt i linje med vår Vision 2028, där våra spelare och ledares individuella utveckling är i fokus och att utbilda utifrån en modern internationell handbollsprofil. Oscar är den första, men förhoppningsvis inte den sista som kan ta steget direkt från Aranäs ut i Europa som handbollsspelare” säger Mattias Hallendorff, ordförande i HK Aranäs.

 

Din utveckling är vår framgång!

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn

Välkommen till HK Aranäs ungdom

HK Aranäs har en stor barn & ungdomsverksamhet. 

Vill du börja spela handboll så läs mer på respektive lag.

Partners

Handbollens Huvudpartner

Centrala partners