Mattias Roth - ny ansvarig herrar U trupp

HK Aranäs herrsektion har gjort klart med en ny tränare med ansvar för U truppen, spelare som utvecklas i div 1 samt HJ serier med tillhörande USM steg. Ny huvudansvarig för verksamheten är Mattias Roth.

Mattias som just nu håller på att avsluta sin Master Coach utbildning, är en en driven och välutbildad tränare som kommer att passa perfekt in i HK Aranäs elitorganisation som tar nya avstamp mot framtiden.

Den nya organisationen kommer att arbeta mer över gränserna mellan Herr-Dam och U trupper och där känner vi verkligen att Mattias passar perfekt in med sitt transformella ledarskap.

HK Aranäs seniorsektion kommer säsongen 2023/20224, se ut enligt följande:
Herrar – Jerry Hallbäck och Tommy Atterhäll
Damer – Rustan Lundbäck och Hanna Grundén
Herr U trupp – Mattias Roth (med en stark ledartrojka från egna leden med sig)
Dam U trupp – Björn Marsch (med en stark ledartrojka från egna leden med sig)
Utvecklingsansvarig individuella färdigheter – Diego Perez Marne
A-Ungdom killar och tjejer – mängder av duktiga ledare i form av Linus Mårtensson, Daniel Himlevik, Magnus Johansson, Anders Franzén, Mikael Grundén, ja listan kan göras väldigt lång.

Med detta tar vi stort avstamp mot nya möjligheter och arbete där våra elitlag nästa säsong kommer att spela i Handbollsligan och SHE ligan.

Åter till Mattias Roth, viktig spelarutvecklare för herrar U trupp, vem är han och vad kommer han att bidra lite extra med.

Du är ett spännande nyförvärv till HK Aranäs U trupp som huvudansvarig tränare, om du skulle beskriva dig själv, hur låter det då?
– Jag skulle beskriva mig som en person som är målmedveten och driven person. Samtidigt som jag har målet i sikte försöker jag alltid se möjligheterna i det som dyker upp på vägen, så med det sagt skulle jag också säga att jag är flexibel och lyhörd.

Vilken är din moderklubb?
– Jag började spela handboll i Hästö IF i Karlskrona (nu HF Karlskrona). Seniordebuten gjorde jag i IFK Karlskrona och efter studenten gick flyttlasset till Halmstad och HK Drott, där jag hade tre utvecklande och lärorika år. För att sedan flytta till HK Varberg och vara en del av resan från Div.2 till Allsvenskan. Sista aktiva året gjorde jag i Anderstorp. Men sen blev det mer fokus på familjen och ledaruppgifter.

Vilka är dina styrkor som handbollstränare?
– Jag skulle säga att mina styrkor som tränare är att jag är duktig på att skapa ett lag. Ett lag där varje individ är viktig och där man som spelare kommunicerar med mig. Jag tror mycket på det relationella ledarskapet och allt vad det innebär. Men samtidigt som jag vill att individen och laget mår bra, så anser jag att jag är noggrann i detaljerna kring olika lägen.

Varför valde Aranäs dig som tränare och varför väljer du att arbeta med HK Aranäs?
– Jag kände att Aranäs trodde på mig och mitt ledarskap och mig som person. Dessutom anser jag att det är en fantastisk möjlighet att få jobba i en stabil elitförening som är på frammarsch på många fronter. Dessutom passar det mig och min familj väldigt bra just nu, jag får möjligheten att jobba vidare som lärare, ta hand om min familj och samtidigt som jag får ta nästa kliv som tränare.

Vad tror du att du kommer att utveckla i ditt tränarskap under nästa säsong och vilka influenser vill du ge in i laget?
– Min förhoppning är att jag ska lära mig massor av de rutinerade tränarna i klubben: Jerry, Atterhäll som jag kommer jobba närmast med. Men även Rustan och Hanna som har Damerna.
Dessutom ska det bli väldigt intresserat och lärorikt att få jobba med Diego som är duktig på små ytor och individuella färdigheter. Jag anser att jag kan utveckla en hel del och har fått möjligheten att ta del av andras erfarenheter och lärdomar. Det ska bli fantastiskt kul att få börja jobba med laget!

Sju snabba:

  1. Kaffe eller The? – PepsiMax
  2. Film eller Serie? – Film
  3. Vintersemester eller Sommarsemester? – Vintersemester
  4.  Fisk eller Kött? – Kött
  5. Premier League-kväll eller Champions League-Kväll Handboll? – Handboll alla dagar i veckan
  6. Instagram eller Tik Tok? – Instagram
  7. Löpning eller Gym? – Gym, men behöver utveckla löpningen ;)

Vi hälsar Mattias hjärtligt välkommen till HK Aranäs och önskar honom stort lycka till med sitt nya roll.

Jerry Hallbäck
HK Aranäs

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn

Välkommen till HK Aranäs ungdom

HK Aranäs har en stor barn & ungdomsverksamhet. 

Vill du börja spela handboll så läs mer på respektive lag.

Partners

Handbollens Huvudpartner

Centrala partners