IFK Kristianstad – HK Aranäs – 2023-09-24

Kristianstad Arena
söndag 24 september 2023 16:30

Petter Donaldson och herrlaget är taggade för ny match, nu på söndag åker herrlaget ner till Kristianstad för möte mot Svenska Mästarna IFK Kristianstad.

En på förhand tippad Seriesegrare i Kristianstad som dock i öppningsmatchen mot Hallby från Jönköping, inte direkt visade vinnartakter utan ficki vända hemåt med en förlust med ett par bollar.

IFK Kristianstad på bortaplan är en match som många lag kan gå in i och säga “vi har allt att vinna”, klyschigt värre såklart men så är fallet och så är det verkligen för oss. Extra mycket för oss eftersom att det var det laget som vi stötte på i föreningens historiska första slutspelsplats under förra säsongen, 0-3 i matcher men det var en kvartsfinalsserie där vi i alla matcherna verkligen var med i 60 minuters spel.

Profilerna i IFK Kristianstad är många, den störste är Markus Olsson, vänsternian skjuter ofta laget till segrar och bidrar med många enkla mål. Kontringsstarka spelare i Emil Frend Öfors och Anton Halén/Albin Selin sen en riktig murbräcka i Ludvig Jurmala Åström inne på linjen. Vi skall även lyfta fram Aranäsfostrade högernian Anton Hallbäck, ettrig i försvaret och spelskicklig i anfallsspelet. Ny för detta året är Viktor Klöwe, även han en hårdskjutande vänsternia som kan avlösa Markus Olsson när han någon gång tröttnar.

Mathias Helt Jepsen är skadad, Andreas Cederholm har inte varit med så mycket på försäsongen på grund av operation direkt efter finalserien, förmodligen comeback i hemmapremiären.

Detta mötet är 1:a mot 10:an när tränartipsen sagt sitt, vi vill motbevisa och kapa några placeringar och gärna genom att besegra IFK Kristianstad på bortaplan.

Vi själva är taggade, vi vet att vi kan bättre än det som spelades i senaste matchen mot GUIF, vi har tränat på riktigt bra under veckan, vi har lite ess i rockärmen och som alltid är vi beredda att pröva lite nya saker. Petter Donaldson har stått för fina insatser med sitt skytte, Robert Ladan har kontrat in bollar och sist var Malte Johansson riktigt bra i målet.

På skadefronten, fortsatt frånvaro på Tobias Ljungmark, i övrigt är alla på spelhumör och laddade för revansch

Vi hoppas ni följer oss här kan du köpa matcherna vi spelar på bortaplan eller skaffa ett abonnemang och se hela Handbollsligan:
https://www.handbollsligan.live/?utm_source=handbolls_ligan&utm_medium=website

..Och här kan du följa det via livescore: https://handbollsligan.se/herr/livescore/

Välkomna att följa herrlaget.

Jerry Hallbäck
Herrtränare

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn

Senaste Matchen Herr

31

24

Kungsbacka Sporthall A
torsdag 28 mars 2024 19:00

Senaste Matchen Dam

23

24

Kungsbacka Sporthall A
onsdag 27 mars 2024 19:00

Nästa match Dam

V S

Kungsbacka Sporthall A
onsdag 27 mars 2024 19:00

Välkommen till HK Aranäs ungdom

HK Aranäs har en stor barn & ungdomsverksamhet. 

Vill du börja spela handboll så läs mer på respektive lag.

Partners

Handbollens Huvudpartner

Centrala partners