IFK Kristianstad – HK Aranäs – 2023-03-24

Kristianstad Arena
fredag 24 mars 2023 19:00

Herrarna laddar om bössan – IFK Kristianstad på bortaplan

På fredag väntar årets tuffaste och fräckaste bortamatch, denna gången ställs vi mot serieledarna, ett IFK Kristianstad som nyligen vann ATG Svenska Cupen mot Hammarby efter en fantastik handbollsmatch som verkligen hade precis allt.

Fredagens match betyder mycket för bägge lagen, IFK Kristianstad vill säkra seriesegern och bocka av ännu ett delmål i sin säsong, vi själva strider för att lösa föreningens första slutspel genom tiderna, vilket skulle vara en fantastisk prestation.

Två omgångar återstår av årets Handbollsligan och aldrig har så många viktiga matcher spelats under dessa två omgångar, det fightas om placeringarna 1-3, det fightas om de sista slutspelsplatserna mellan flera lag och i bottenstriden är det rejäl fight om vilka som åker ur, vilka kvalspelar och något av dessa lagen kan säkra upp ingemansland.

Den sista striden har vi spelat bort oss ifrån, vi är klara för Handbollsligan 2023/2024, vi kan spela avslappnat och fokuserat, vi känner verkligen att vi har precis allt att vinna dessa två sista omgångar, detta med start redan på fredag mot Kristianstad på bortaplan och sedan i sista omgången mot Önnered på hemmaplan.

IFK Kristianstad vimlar av riktigt bra handbollsspelare, de har en bredd och en tyngd som gett dem den tabellplaceringar de förtjänar, de är värda seriesegern men vi kommer att försöka med allt vi kan för att de inte säkrar den genom en vinst mot oss, de får gärna säkra upp det veckan efter.

Spelare som Markus Olsson på vänsternio, Mattias Helt Jepsen på mittnio och Anton Hallbäck (Aranäsfostrad) på högernio är alltid stabila spelare som är jobbiga att möta. På kanterna kontrar Emil Frend Öfors och Albin Selin rejält, vårt hemspring blir hyggligt viktigt. Bjässen på mittsex, Ludvig Jurmala Åström, kan man inte hamna bakom, utan där krävs ett frenetiskt arbete runt under sextio minuters spel. Ja vi kunde säkerligen nämna fler, så ni förstår att laget är bra, de har Anton Halén och Andreas Cederholm på skadelistan.

Vi själva har efter vinsten senast tagit nya kliv, vi tar oss an avslutningen av serien med stort självförtroende och vi vill fortsätta att överraska handbollssverige, årets resa är inte slut ännu, vi vill mer och de nya spelarna som Robert Ladan, Jonas Haugsgjerd, Viktor Rhodin och Mikkel Beck Jörgensen kommer göra allt för att vi skall ta oss an nya utmaningar, detta ihop med de gamla spelarna såklart.

Fredagens match startar 19:00, följ den på Handbollsligan via Livescore eller ta er in på Cmore och se den där.

Jerry Hallbäck
Herrtränare

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn

Senaste Matchen Herr

31

24

Kungsbacka Sporthall A
torsdag 28 mars 2024 19:00

Senaste Matchen Dam

23

24

Kungsbacka Sporthall A
onsdag 27 mars 2024 19:00

Nästa match Dam

V S

Kungsbacka Sporthall A
onsdag 27 mars 2024 19:00

Välkommen till HK Aranäs ungdom

HK Aranäs har en stor barn & ungdomsverksamhet. 

Vill du börja spela handboll så läs mer på respektive lag.

Partners

Handbollens Huvudpartner

Centrala partners