IK Sävehof – HK Aranäs – 2024-02-07

Partille Arena A

31

24

Torsk mot Sävehof

Under onsdagskvällen åkte vi till Partille Arena för att möta de stora favoriterna Sävehof. Vi kommer från 2 raka segrar vilket gett råg i ryggen efter att ha haft det tungt med både poäng och lite sämre spel dessförinnan. Vi visste att om vi spelar bra har vi stora chanser till poäng.

Jämn start i matchen där lagen följs åt, efter ca 10 min tar hemmalaget ett grepp om matchen med ett par bollars ledning.  Trots en time-out av oss så fortsätter Sävehof att utöka ledningen. Efter knappt 19 min spel så börjar vi prestera framåt igen och Maja göra några viktiga räddningar så vi närmar oss sakta men säkert. Sävehof gör mål i sista sekunden innan paus och har ledningen med 14-12 efter 30 min.

Vi vet nu att vi kan skaka om hemmalaget rejält och hoppas vi ska ta med oss spelet och noggrannheten in i andra.

Vi börjar andra halvlek med att bränna (eller Bundsen räddar) 3 frilägen vilket gör att vi får det svårt att komma ikapp. Vi ligger 2 back när det gått ca 10 min av andra innan Sävehof börjar att rinna ifrån oss. Vi försöker hela tiden men har det lite tyngre med att göra mål på väldigt klara lägen. Tyvärr är det vår oskärpa i dessa lägen som gör att Sävehof kan vinna klart med 31-24.

Vi gör väldigt mycket som är bra i matchen: Kommer till superlägen, jobbar på bra i försvaret, kampviljan mm. Tyvärr i denna matchen har vi Sveriges bästa MV emot oss och i andra halvlek är det Bundsen som räddar hemmalaget från att matchen ska bli en nervös historia.

Blommorna som matchens lirare gick till Åke som gör en fin insats (det gillar materialarens fru :)). Maja gör en superfin första halvlek men orkar inte stå emot i andra.

Tack alla härliga Aranäsare på läktaren.

Nu tar vi ett par dagar ledigt från varandra innan vi tar sikte mot nästa match som spelas i Skövde den 19 feb.

Målskyttar: Åke 6, Nacka 5, Lovis 4, Anna 3, Nico 1, Rundcrantz 1, Ellen 1, Nova 1, Bella 1 och Kjörling 1

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn

Senaste Matchen Herr

31

24

Kungsbacka Sporthall A
torsdag 28 mars 2024 19:00

Nästa match Dam

V S

Kungsbacka Sporthall A
onsdag 27 mars 2024 19:00

Nästa match Herr

V S

Kungsbacka Sporthall A
torsdag 28 mars 2024 19:00

Välkommen till HK Aranäs ungdom

HK Aranäs har en stor barn & ungdomsverksamhet. 

Vill du börja spela handboll så läs mer på respektive lag.

Partners

Handbollens Huvudpartner

Centrala partners